Zoeken naar meubels, nieuws etc

Geschiedenis

Geschiedenis

Hoe het begon

De geschiedenis van Evangelische Gemeente “De Schuilplaats” gaat terug naar het voorjaar van 1971. Na een prachtige evangelisatiecampagne in het dorpshuis “Cultura” met aansluitend nazorgdiensten in het “Groene Kruisgebouw”, kwamen wij voor het eerst als gemeente samen op zondagmiddag 1 augustus 1972. Die eerste eredienst werd gehouden in het “Groene Kerkje”, zoals dit kerkgebouw aan het Westeind in die tijd werd genoemd.

Pastor Eduard Witkamp wist zich met zijn vrouw Lia geroepen om God te dienen in Papendrecht, en ontwikkelde activiteiten om Gods boodschap in Papendrecht uit te dragen. De gemeente groeide uit tot een gezegende geloofsgemeenschap. Na tien jaar mocht Eduard Witkamp zich fulltime als voorganger inzetten om de gemeente te leiden.

Eigen kerkgebouw

In 1987 werd het voor de gemeente mogelijk gemaakt om het “Groene Kerkje” te kunnen kopen. De kerk is daarop verbouwd en uitgebreid door er een nieuw gebouw tegenaan te bouwen. In het najaar van 1988 is het kerkgebouw als “De Schuilplaats” officieel geopend.

Terug naar nu

Op dit moment wordt de gemeente geleid door een oudstenraad met pastor Eduard Witkamp als voorzitter. Elke zondag houden we een gezinsdienst en doordeweeks zijn er ook allerlei activiteiten. Deze worden gedragen door meerdere vrijwilligers in allerlei teams. Gemeente zijn we met elkaar. In al onze activiteiten staat de liefde van Jezus, als het belangrijkste in ons leven, centraal. Het is ons verlangen om die grote liefde van God, uitgedrukt in de Here Jezus Christus, aan alle mensen bekend te maken. Hij is zo uniek en Hij houdt van u en van jou!

Zendingsvisie

Het werk heeft zich ontwikkeld met een invloed tot ver over onze grenzen. We zijn dankbaar dat we diverse Christenen mogen ondersteunen in Indonesië en India als ook kindertehuizen in Nepal en Indonesië op het eiland Sumba. Verder hebben we een kerk in India en enkele kerken in Oost-Nepal laten bouwen. Op de pagina “Evangelie in buitenland” is hierover meer informatie te lezen.

Elk jaar reist een afvaardiging van onze gemeente naar een plek in de wereld om de gemeentes op te bouwen en het evangelie te prediken in campagnes.

Kerkdienst

Elke zondag om 10.00 uur.

Bekijk onze livestreams.

Contact

Telefoon: 06-29414401
Kantoor/secretariaat: 078-6159973
gemeente@schuilplaatspapendrecht.nl

Schooldwarsstraat 50
3351 AT Papendrecht

© De Schuilplaats

ontwerp en realisatie: Impuls